Hoe vaak hoor je mensen zeggen dat ze het druk hebben? Best vaak toch? Hoe gaat het met je? Ja goed, maar druk, druk, druk…! Maken ze zich druk of zijn ze ook echt druk? Uiteraard kan je druk zijn met leuke dingen, hier krijg je de positieve energie van. Op zich is hier niks mis mee, zo lang je maar in de gaten houdt dat je ook tijd over houdt voor de dingen die je minder leuk vindt, want anders levert dat daarna weer negatieve energie op.

Als ondernemer ben je continue met je bedrijf bezig. In het begin is dat leuk, maar op een gegeven moment breekt het je op als blijkt dat je geen tijd hebt voor je relatiebeheer, je niet eens de tijd hebt om je auto naar de garage te brengen voor een onderhoudsbeurt of, nog erger, je eigen zoon of dochter niet kan zien afzwemmen. Als dat vaker voor begint te komen dan moet je voor jezelf eens nagaan waar je tijd op zou kunnen besparen. Waar krijg je energie van en wat vreet energie?

Je bent hoogstwaarschijnlijk gaan ondernemen omdat je blij wordt van wat voor jou je corebusiness is. Hier wil je zoveel mogelijk tijd in steken. Maar had je er van te voren aan gedacht hoeveel randwerkzaamheden er bij ondernemen om de hoek komen kijken? Ja en je krijgt daar energie van? Heel goed! Nee en het levert je ook geen energie? Dan zou het voor jou een oplossing zijn om een Virtual Assistant (VA) in te huren die jou kan ondersteunen met deze werkzaamheden. Ja, maar dat kost toch geld? Ja, dat kost geld, maar door de tijd die je hier mee bespaart, kan jij je richten op de groei van je bedrijf.

Wat zijn de voordelen om een VA in te huren? Je neemt een VA niet in dienst, een VA is net zoals jij een zelfstandig ondernemer. Een VA werkt op afstand, dus je hoeft niet voor een werkplek te zorgen, niet aan haar (of zijn) pensioen te denken of de sociale lasten te betalen. Je kan een VA eenmalig of structureel inhuren, voor een paar uur per week/maand of voor meer uren. Wat voor jouw bedrijf het beste is. Handig toch?

Weten of dit iets voor jou is? Neem dan contact met mij op, dan kunnen we kijken welke mogelijkheden er zijn waardoor jij je weer kan richten op je corebusiness.

× Waarmee kan ik je helpen?