Virtual Assistant…wat is dat?

Vaak zie ik voorbij komen dat mensen niet weten wat een Virtual Assistant (VA) precies is of doet. Weet jij het ook niet? Lees dan vooral verder.

Je kan een VA zien als een ‘digitale sidekick’. Het is iemand die op afstand werkt en allerlei taken voor je kan uitvoeren. Taken waar jij misschien wel tegenop ziet en die je altijd tot het laatste moment laat liggen, maar die tóch moeten gebeuren of taken waar je misschien zelf iets minder verstand van hebt.

Wat kan een VA dan voor je doen?

Er zijn vele taken die een VA voor je kan verzorgen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Administratieve taken: Een VA kan je helpen bij het beheren van je mailbox, afspraken inplannen, documenten organiseren en andere administratieve bezigheden. Denk aan factureren, teksten redigeren, vluchten en/of hotels boeken, de mogelijkheden zijn enorm.

Social Media beheer: Een VA kan je helpen bij het beheren van je sociale media-accounts. Zo kan je online zichtbaar zijn, terwijl je zelf misschien helemaal geen verstand hebt van ‘tweeten’ of ‘posten’. En (online) zichtbaarheid voor je bedrijf, betekent dat je meer klanten aan kan trekken.

Content creatie: Wil je zichtbaar zijn voor je klanten, maar weet je niet waar je over moet schrijven? Naast Social Media beheer kan een VA kan een blogpost voor je schrijven, afbeeldingen en artikelen bewerken en soms zelfs helpen bij het maken van video-inhoud. Denk ook aan inhoud voor folders of ander presentatiemateriaal.

Klantenservice: Wil jij goed bereikbaar zijn voor je klanten, maar ben je zelf druk met andere taken binnen je bedrijf? Een VA kan je helpen bij bijvoorbeeld het beantwoorden van vragen, het oplossen van problemen en het bieden van ondersteuning. Op deze manier werk jij aan een tevreden klantbasis!

Onderzoek: Ben je op zoek naar een ‘Sherlock Holmes’ die informatie over een bepaald onderwerp voor je verzamelt? Denk aan bijvoorbeeld het in kaart brengen wat je concurrenten doen of het verzamelen van andere data. Of misschien ben je op zoek naar de juiste plek om met (potentiële) klanten te lunchen? Een VA kan dit allemaal voor je regelen.

E-commerce ondersteuning: Als je een online winkel hebt, kan een VA helpen met het online zetten van je producten. Ook voor het bijhouden van je voorraad, het beantwoorden van vragen van klanten kan je bij een VA terecht.

Projectmanagement: Wil je geholpen worden bij het organiseren en coördineren van projecten? Laat de organisatie over aan een VA, zodat jij je bezig kan houden met de inhoud.

Een VA kan je dus helpen met heel veel verschillende taken binnen je bedrijf. Met de hulp van een VA word je geholpen om georganiseerd te blijven, efficiënter te werken en daardoor bespaar je veel tijd!

Er zijn verschillende soorten VA’s die allemaal gespecialiseerd zijn in bepaalde werkzaamheden. Zoek dus altijd een VA die bij jou past.

Een VA werkt, zoals de naam al zegt, online en dus op afstand. Je hoeft daarom geen werkplek te creëren, wat jou al veel kosten bespaart.

Heb je geen fulltime ondersteuning nodig? Dat is geen enkel probleem, want je kan al bij een VA terecht voor een aantal uur per week of zelfs op basis van (eenmalige) projecten.

Kortom, een VA kan het je een stuk makkelijker maken!

Wist jij al wat een VA is en doet?

 

Ik geef je er 8…

Ik geef je er 8…

Voor veel ondernemers is het nog niet duidelijk waarom het handig is om een Virtual Assistant (VA) in te huren. Denk jij ook dat je alles beter zelf kan doen? Of vind jij dat je overal verstand van moet (of denkt te 😉) hebben? Hieronder een aantal voordelen van het...

Druk, druk, druk

Druk, druk, druk

Hoe vaak hoor je mensen zeggen dat ze het druk hebben? Best vaak toch? Hoe gaat het met je? Ja goed, maar druk, druk, druk...! Maken ze zich druk of zijn ze ook echt druk? Uiteraard kan je druk zijn met leuke dingen, hier krijg je de positieve energie van. Op zich is...

× Waarmee kan ik je helpen?